ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής με 148 «ναι» η «τροπολογία Κουντουρά»

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής με 148 «ναι» η «τροπολογία Κουντουρά»

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2019 και η «τροπολογία Κουντουρά».

Χωρίς να διεξαχθεί τελικά ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία πέρασε με 148 «ναι », 105 οχι και 4 «παρών». Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η «φωτογραφική» διάταξη που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, αφού από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διάταξη πήγε στη Βουλή από την κυβέρνηση, αφού αν οι δύο βουλευτές (Ελενα Κουντουτρά και Σπύρος Δανέλλης) εγκατέλειπαν την έδρα τους για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.