Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 21-22 Μαρτίου.

Κυρίαρχο θέμα της Συνόδου θα αποτελέσει το ζήτημα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. Οι ηγέτες θα εξετάσουν την επιστολή που απέστειλε η Τερέζα Μέι, με την οποία αιτείται τρίμηνης παράτασης, έως τις 30 Ιουνίου, για την έξοδο. Θα κατατεθούν οι απόψεις για τη χρονική διάρκεια, καθώς και τυχόν κριτήρια που θα θέσει η ΕΕ προκειμένου να δεχθεί αίτημα της βρετανίδας πρωθυπουργού.

Κατά το δείπνο ηγετών, θα εξεταστεί το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ – Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών πτυχών των σχέσεων αυτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την ΕΕ, γεγονός το οποίο θα πρέπει να καθίσταται σαφές μέσω της Κοινής Δήλωσης της προσεχούς Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Κίνας και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε τομέα διασυνδεσιμότητας. Παράλληλα, θα υπογραμμίσει τη σημασία ταχείας ολοκλήρωσης της Συνολικής Συμφωνίας για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, η οποία θα πρέπει να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για όλες τις Ευρωπαϊκές Γεωγραφικές Ενδείξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη ημέρα, η συζήτηση θα εστιαστεί σε θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, αλλά και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη προώθησης μίας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, σύμφωνα με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της Συμφωνίας των Παρισίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.