Μ. Ζορμπά: «Δεν έκανα ποτέ πρόταση για ανταλλαγή του Δρομέα»

Μ. Ζορμπά: «Δεν έκανα ποτέ πρόταση για ανταλλαγή του Δρομέα»

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά αναφέρθηκε στην υπόθεση που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων αναφορικά με τον Δρομέα και τα Σκόπια.

Η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» διαψεύδει ότι έκανε πρόταση στον κ. Βαρώτσο για μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια και αποδίδει την υπόθεση σε… «πολιτιστικούς πολέμους», «ναρκισσισμούς» και «εθνικιστικές εξάρσεις».

Η κ. Ζορμπά εμμέσως επιχειρεί να αποδομήσει τον διεθνούς φήμης γλύπτη δηλώνοντας πως στη συνάντηση συζήτησαν τον θαυμασμό του για τον Μπους και τον Έντι Ράμα. Αν και σημειώνει ότι συζητήθηκε η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το θέμα της ανταλλαγής αγαλμάτων υποστηρίζει πως δεν έκανε πρόταση για τον Δρομέα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ούτε πρόταση υπήρξε ούτε παραγγελία ή οτιδήποτε άλλο. Συμβουλές εισέπραξα, πρόταση δεν έκανα».

Σχετικά με την έκταση που πήρε το θέμα η κ. Ζορμπά επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «οι πολιτιστικοί πόλεμοι είναι συνήθως πολύ σκληροί και όταν το μείγμα είναι ναρκισσισμός – φαντασία – εθνικιστική έξαρση και καταλήγει μετά από μέρες σε λουλουδάκια στο μνημείο, είναι καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου και να αφήνεις τους άλλους να λένε ότι θέλουν» και πρόσθεσε ότι παρακολούθησε ένα «κυνήγι μαγισσών».

Με αφορμή τις αντικαταστάσεις των δύο διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Εθνικού Θεάτρου, προτρέπει να «σκεφτούμε όλοι τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στους εποπτευόμενους φορείς. Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, και αυτό καλούμαστε να προωθήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείσα σχετικά με τις ενέργειες της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (άγονος διαγωνισμός και τοποθέτηση προσωρινού διευθυντή για να ανοίξει το μουσείο με τη μελέτη της προηγουμένης διευθύντριας μέχρι τον νέο διεθνή διαγωνισμό) η κ. Ζορμά, επισήμανε ότι όφειλε να αντιμετωπίσει το ζήτημα καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν ανοίγει τη συλλογή του Μουσείου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξει έως το καλοκαίρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.