ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Βίτσας: «Οι πρόσφυγες έχουν υποχρέωση να σέβονται τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί με θυσίες»

Δ.Βίτσας: «Οι πρόσφυγες έχουν υποχρέωση να σέβονται τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί με θυσίες»

Δεν υπάρχει περίπτωση οι πρόσφυγες να κάνουν πορεία στην Ειδομένη και να στήσουν καταυλισμό, δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στα επεισόδια που γίνονται στα Διαβατά από την Πέμπτη.

«Η ιστορία της Ειδομένης ήταν σε μία άλλη περίοδο που τα σύνορα ανοιγόκλειναν και οι πρόσφυγες έρχονταν από τα νησιά», δήλωσε στο Open TV ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ενας πρόσφυγας που ζητεί διεθνή προστασία έχει δικαιώματα τα οποία το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού, τόνισε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι ο πρόσφυγας έχει και υποχρεώσεις, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις. «Η πρώτη του υποχρέωση είναι να σέβεται τους νόμους του κράτους, το οποίο με πολύ κόπο και θυσίες, θα έλεγε κανείς τον φιλοξενεί. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Αυτή τη στιγμή στα Διαβατά έχουμε δύο σημεία πληροφόρησης, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία, μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στα οποία σημεία ο καθένας ο οποίος θέλει να φύγει ή θέλει πληροφορηθεί κάτι έρχεται και τον πληροφορούμε», σημείωσε.

«Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν τους σκληρούς και ότι όσο περνάει η ώρα αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα, θα αρχίσουν να κάνουν άλλα πράγματα, όπως είναι οι επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών. Τους καλώ λοιπόν να μην κρατάνε μπροστά τους τα παιδιά τους γιατί δεν είναι πολύ λεβέντικο αυτό», είπε ακόμη, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάποιοι έβαζαν μπροστά στους αστυνομικούς τα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει λεωφορεία μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης τα οποία μπορούν να τους επιστρέψουν στις δομές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ύπατη Αρμοστεία έχει βγάλει ανακοίνωση σε έξι γλώσσες όπου τους λέει ότι αυτό που κάνουν είναι παράτυπο. Η ενημέρωση αυτή έγινε από διακινητές μέσω των social media. Οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη για φροντίδα και είναι η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς του καλούμε να επιστρέψουν στις δομές», δήλωσε ακόμη ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο και η αστυνομία προσπαθούν να λύσουν την κατάσταση στα Διαβατά με ειρηνικό τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.