Η κυβέρνηση παίρνει πίσω προβληματικές διατάξεις για τον αιγιαλό

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω προβληματικές διατάξεις για τον αιγιαλό

Σε μερικό «ξήλωμα» των προβληματικών διατάξεων που αφορούν τον αιγιαλό αναγκάστηκε η κυβέρνηση μετά τις ισχυρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που ήγειρε η επιστημονική επιτροπή της Βουλής και την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δεν κατάφερε να διατηρήσει τις διατάξεις για την διάσωση αυθαιρέτων σε αιγιαλό που περιελάμβανε το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή.

Αναγκάστηκε να τις αποσύρει και υπό το βάρος και της έκθεσης της επιστημονικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου η οποία επεσήμαινε ότι η διάσωση αυθαιρέτων δεν είναι συμβατή με τα άρθρα του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα διαγράφηκαν σωρεία αναφορών σε «εξαίρεση από κατεδάφιση» με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων θα διασώσει το νομοσχέδιο από πιθανή κατάπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ταυτόχρονα και πάλι μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων και με τη διευκρίνιση ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν αδειοδοτεί επήλθε νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης.

Το τρολάρισμα του Αδωνι

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε… άγριο τρολάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ρυθμίσεις που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή και αφορούν στην τακτοποίηση θεμάτων αιγιαλού, αλλά και στην εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θύμισε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το 2014 ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε να φέρει μια αντίστοιχη ρύθμιση.

«Το 2014 ο κ.Στουρνάρας είχε φέρει μία παρόμοια ρύθμιση για την τακτοποίηση θεμάτων αιγιαλού. Όταν ήρθε αυτή η ρύθμιση, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το έλα να δεις. Οχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και σε διάφορους δήμους με ειδικές συγκεντρώσεις και ομιλίες κατά του συγκεκριμένου άρθρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια να φτάσουμε στο 2019 για να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνει σήμερα στη Βουλή κι εσείς να ψηφίζετε αυτό που η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε κάνει πέντε χρόνια πιο πριν και το Δημόσιο θα είχε εισπράξει ένα σκασμό λεφτά. Δεν το κάνατε τότε λόγω ιδεοληψίας, το κάνετε τώρα , είναι δείγμα ωρίμανσης της ευφυΐας σας επί το θετικότερο επί το σωστό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.