ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλή: Ξεκινάει η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου

Βουλή: Ξεκινάει η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου

Συζητήσεις ξεκινάνε στην Βουλή προκειμένου να φανεί αν θα γίνει άρσης στην ασυλία του Α.λοβέρδου και άλλων τεσσάρων βουλευτών .

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει σαφές ότι πρώτος ο ίδιος θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του.

Ξεκινά η συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, προκειμένου να εξετάσει την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση της Novartis. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει μεθοδεύσεις επικοινωνιακής κατανάλωσης και τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η ΝΔ προαναγγέλλουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης προκειμένου να βγουν όλα στο φως.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα συζητηθούν άλλες τέσσερις δικογραφίες για την άρση ασυλίας. Πρόκειται για αυτή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έπειτα από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έπειτα από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για δυσφήμιση, του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά μετά από προσφυγή ιδιώτη για ψευδή καταμήνυση. Αύριο οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στην Ολομέλεια για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει σαφές ότι πρώτος ο ίδιος θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, καθώς -όπως είχε δηλώσει- «Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης», καταγγέλλοντας σκοπιμότητες και «ραδιουργίες της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης – πολύ υψηλοί τόνοι έχουν τηρηθεί και από τη ΝΔ για το θέμα –το βασικό επιχείρημα είναι ότι υπήρξε διακριτική μεταχείριση, την οποία κυρίως καταλογίζουν στον Πρόεδρο της Βουλής επειδή «δόθηκε προτεραιότητα στις υποθέσεις Λοβέρδου-Σαλμά και έμειναν στο συρτάρι άλλες δικογραφίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι πήγαν πίσω υποθέσεις όπως το αίτημα άρσης ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, αλλά και αυτό για τον Πάνο Καμμένο που αφορούν για τον μεν πρώτο την υπόθεση της καταγραφής της συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, και για τον δεύτερο τη μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για εξύβριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.