ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το… «κολοσσιαίο» ποσό των 50 ευρώ δίνει ο Α.Τσίπρας στους συνταξιούχους για να εξαγοράσει την ψήφο τους!

Το… «κολοσσιαίο» ποσό των 50 ευρώ δίνει ο Α.Τσίπρας στους συνταξιούχους για να εξαγοράσει την ψήφο τους!

“Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία, γιατί τα χρήματα που πήρε «ο συνταξιούχος από τη 13η σύνταξη, θα τα ρίξει στην αγορά, δεν θα τα βάλει στο μπαούλο. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε και για το 2019 και για το 2020 είναι φιλοαναπτυξιακά μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ. Η αναπτυξιακή τους επίδραση θα είναι τέτοια ότι θα μας δώσουν επιπλέον χώρο στο τέλος του χρόνου για περισσότερα μέτρα στήριξης των αδυνάμων».

Πάντως ο πρωθυπουργός, αρνήθηκε να απαντήσει με σαφήνεια εάν θα επανέλθει το ΕΚΑΣ, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η κατώτατη σύνταξη.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια παρότι υπέστησαν αυτή την περικοπή, στηρίχθηκαν από την κυβέρνησή μας. Πρωτίστως από το κοινωνικό μέρισμα του 2016, του 2017 και του 2018. Επιπλέον από 1/1/2019 δεν θα υπάρξει η περικοπή των συντάξεων καθώς ακυρώσαμε αυτό το αχρείαστο μέτρο. Μάλιστα όχι μόνο δεν μειώσαμε, αλλά αυξήσαμε και τη σύνταξη για πολλούς χαμηολοσυνταξιούχους.

Υπάρχουν δυνατότητες μέσα από ένα ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης. Υπάρχει η σκέψη για αύξηση της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Εάν τον επόμενο χρόνο, μπορέσουμε να αυξήσουμε κατά 50 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, θα πρόκειται για αύξηση 10%. Έχουμε ήδη καλύψει με το παραπάνω τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων».

«Ιδεοληπτικός ο κ. Βέμπερ»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υποψήφιου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, λέγοντας ότι ζητεί τη νίκη στις εκλογές και για να έχει τη νομιμοποίηση, να ταχθεί ενάντια στην υποψηφιότητα του βαυαρού πολιτικού στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

«Παρά το ότι εμείς λειτουργούμε με απόλυτη ασφάλεια με τους στόχους της χώρας, υπάρχουν ακραίες δυνάμεις που έχουν μια ιδεοληπτική εμμονή στην πολιτική της λιτότητας και επιμένουν, Ο κ. Βέμπερ ήταν αυτός που ακολουθώντας τον κ. Σόιμπλε, την δύσκολη περίοδο, ο ίδιος ζητούσε την τιμωρία της Ελλάδας και το Grexit. Δεν θα ξεχάσω όταν βρέθηκα στην ευρωβουλή για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Δεν θα ξεχάσω ότι ήταν απέναντί μου και ενώ μιλούσα στα Ελληνικά, δεν φόραγε τα ακουστικά για να ακούσει τα όσα λέω. Ήταν ύψιστη προσβολή. Η Γερμανία έχει ευθύνη για την απόκλιση μεταξύ βορρά και νότου. Για μένα εάν ο κ. Βέμπερ θα είναι πρόεδρος της Κομισιόν, θα είναι προσβολή για την Ελλάδα. Ζητώ τη νίκη στις εκλογές, όχι μόνο για να μονιμοποιηθούν τα μέτρα στήριξης, αλλά και για να έχω τη νομιμοποίηση και να πω στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όχι στην υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ. Και δεν είμαι μόνος μου σε αυτό, αλλά και άλλοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ”.

«Πολιτική εκμετάλλευση του θέματος Κουφοντίνα»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την αναίρεση του βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο με το οποίο είχε απαγορευθεί η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, ο πρωθυπουργός απέρριψε τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος:

«Πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος Κουφοντίνα σε άθλιο βαθμό. Είναι δυνατόν να προχωράμε σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Ο κ. Μητσοτάκης, μην έχοντας αφήγημα στην οικονομία, θέλει να στρέψει την ατζέντα σε άλλα ζητήματα.

Επί ΝΔ δεν ήταν που πήραν για πρώτη φορά άδεια οι εκτελεστές της 17 Νοέμβρη; Δεν ήταν υπουργός της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης όταν ο Ξηρός πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ; Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, μπορούμε να τους αλλάξουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μένα δεν μου αρέσει που ο δολοφόνος του Τεμπονέρα είναι ελεύθερος, αλλά αποφυλακίστηκε βάσει του νόμου. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι ο νόμος. Είναι κάθετη η αντίθεσή μου με τον Κουφοντίνα, αλλά έτσι είναι ο νόμος. Να σταματήσουμε την αλά καρτ στήριξη στη Δικαιοσύνη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.