«Κεκλεισμένων των θυρών» η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

«Κεκλεισμένων των θυρών» η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα το υπουργικό συμβούλιο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, παρά το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν υπήρχε η επιθυμία να μεταδοθεί ζωντανά έστω η εισήγηση του πρωθυπουργού, όπως γινόταν σε παλαιότερα συμβούλια.

Είχε προηγηθεί μια ημέρα πριν η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές παρά το γεγονός ότι η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών ισοδυναμεί με ομολογία του γεγονότος ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να επιβάλει αλλαγές στη δικαστική εξουσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει μέσω μιας σημαδεμένης τράπουλας στα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, από τον κατάλογο όμως που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεπιλέξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του, ο κ. Καλογήρου, αφού ομολογεί ότι αντιλαμβάνεται το πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει ζητεί τη συναίνεση της ΝΔ να επιλεγούν από τους ήδη προεπιλεγέντες από την Κυβέρνηση δικαστικούς για την κάλυψη των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν την 30η Ιουνίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.