Δ.Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης–Κανονικά το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες»

Δ.Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης–Κανονικά το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες»

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «πολιτικές σκοπιμότητες και ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης».

«Μετά την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και το νόμο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στη άρνηση της ΝΔ, να προσέλθει στην συναινετική διαδικασία ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «επιβεβαίωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος». Σημείωσε ότι «η διαδικασία προεπιλογής της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είχε ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και της ΝΔ ήδη από τα μέσα Μαΐου. Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκει απολύτως καμία συνταγματική βάση ενώ η άρνηση της θέτει οριστικά τέλος και στο δήθεν ηθικό επιχείρημα που προβάλλει ενώ ταυτόχρονα μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τη διάλυσή της, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση του νομοσχεδίου των ποινικών κωδίκων».

Επίσης, ο Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να οριστούν:

«Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κα Ειρήνη Καλού, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η Κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά την διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.