Επίσκεψη του Α.Τσίπρα στη Δημοτική Αστυνομία: «Χρήσιμος θεσμός, η ΝΔ τον κατήργησε» (φώτο)

Επίσκεψη του Α.Τσίπρα στη Δημοτική Αστυνομία: «Χρήσιμος θεσμός, η ΝΔ τον κατήργησε» (φώτο)

Την Κεντρική Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, του Δήμου Αθηναίων, επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«H Δημοτική Αστυνομία είναι ένας θεσμός σύγχρονος και απαραίτητος για κάθε πόλη. Καταργήθηκε άδικα, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στους ίδιους τους εργαζόμενους και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Δέσμευσή μας η ενίσχυσή της, για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του στο Twitter.

«Με απόφαση Μητσοτάκη σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι»

Τη δέσμευση ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, που καταργήθηκε το 2013, και με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «μέσα σε μία νύχτα», έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Oπως είπε, τότε 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς να έχουν καμία εκπαίδευση για τις ανάγκες της νέας θέσης και κάποιοι οδηγήθηκαν, «στην πορεία προς την απόλυση».

«Θυμάμαι τους αγώνες που κάνατε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι 15.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η απόφαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύσει η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η Δημοτική Αστυνομία έχει κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία των σύγχρονων πόλεων, της αγοράς, την πάταξη της παραβατικότητας, την τήρηση της νομιμότητας, στη στάθμευση, στην κατάληψη δημόσιων χώρων, από τραπεζοκαθίσματα, παρανόμως, τη δυνατότητα των πολιτών με αναπηρία να κινηθούν, αλλά και το παραεμπόριο.

«Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όλα τα χρόνια που απείχατε από τη δράση, συρρικνώθηκαν ως έννοιες και ενισχύθηκαν αμέσως μετά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Χρήσιμος θεσμός, πρέπει να ενισχυθεί»

«Η δική μας η δέσμευση, που επαναφέραμε το θεσμό το 2015, είναι ότι πρέπει να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να ενισχυθεί», είπε ακόμη, χειροκροτούμενος από το πλήθος των υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της Κεντρικής Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, πράγματι δια νόμου επέστρεψαν πίσω πολλοί υπάλληλοι, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί που παρέμειναν σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη θέλησή τους, μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας. Εξάλλου μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, με εξειδικευμένες ικανότητες, και με την τροπολογία που κατατέθηκε, τις τελευταίες ημέρες της λειτουργίας της Βουλής που «κάποιοι μας καταγγείλανε γι’αυτό», δινόταν η δυνατότητα να επιτρέψουν στους Δήμους οι μεταταχθέντες δημοτικοί αστυνόμοι.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι όχι μόνο είναι αναγκαίος και χρήσιμος ο θεσμός, αλλά πρέπει να ενισχυθεί. Κυρίως όμως είμαι εδώ για να σας πω ένα “ευχαριστώ”, για τη δουλειά που κάνετε καθημερινά μέσα σε αντίξοες συνθήκες κι εσείς και όλοι οι συνάδελφοί σας προκειμένου να γίνει καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η παλιά Ελλάδα της ασυδοσίας και της παραβατικότητας

Μιλώντας για την «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα», υπογράμμισε ότι απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω και να μην κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι ο επιχειρηματίας που τηρεί το νόμο είναι το κορόιδο.

Αναφέρθηκε δε, στο σημείο αυτό, στη «συγκλονιστική στιχομυθία» όπως την χαρακτήρισε, μεταξύ επιχειρηματία και του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, υποσχέθηκε στον επιχειρηματία ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι.ονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας (…) ο επιχειρηματίας που λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός που του κτυπά την πλάτη», δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε, τέλος, ότι περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, προσθέτοντας ότι υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας, με τους πλούσιους νομίμως να μην πληρώνουν φόρους γιατί έχουν τις offshore, και στoυς λιγότερο πλούσιους, «να κλείνουμε το μάτι στην παραβατικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.