ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αυτά είναι τα δέκα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, κατάργηση ασύλου κτλ (βίντεο)

Αυτά είναι τα δέκα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, κατάργηση ασύλου κτλ (βίντεο)

Ετοιμα είναι ήδη τα πρώτα δέκα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νομοσχέδια αφορούν τη φορολογία (περιλαμβάνει τις αλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το δεύτερο θα είναι το επενδυτικό). Παράλληλα άλλο ένα νομοσχέδιο θα είναι το ασφαλιστικό (οι αλλαγές στην ασφάλιση και τον επικουρικό τομέα).

Επίσης ακόμα ένα νομοσχέδιο θα αφορά τη Δικαιοσύνη (δεν θα είναι η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά ορισμένων πτυχών του που είχε ελαστικοποιήσει τις ποινές του μαζί με κάποιες επιλεκτικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα που πέρασαν την τελευταία εβδομάδα).

Επιπλέον ένα νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση είναι αυτό που αφορά τις επενδύσεις. Τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια είτε θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου είτε με προεδρικό διάταγμα.

Tο χρονοδιάγραμμα που αφορά τα νέα νομοσχέδια έχει ως εξής:

– Μετά τις 22 Ιουλίου όταν η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά τη δομή του κράτους. Εκεί θα ενσωματωθούν διάφορες διατάξεις που αφορούν και στον ποινικό κώδικα, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πιθανώς το υπουργείο Εσωτερικών να προλάβει να συμπεριλάβει σε αυτό το νομοσχέδιο και κάποιες διατάξεις που διευκολύνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, περιφέρειας και δήμων.

– Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα και θα ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου είναι το φορολογικό και θα περιλαμβάνει όλες τις μειώσεις σε φόρους που δεν θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.

– Το τρίτο θα είναι ο αναπτυξιακός νόμος. Η ψήφισή του θα πάει για μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

– Το ίδιο διάστημα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την κατάργηση της απλής αναλογικής. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί το πεδίο για πολιτικές συνεννοήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα.

– Για να καταργηθεί η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές χρειάζεται η ψήφος 200 βουλευτών, εκτός και αν στο μεταξύ αλλάξει η σχετική διάταξη του Συντάγματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.