Ποια είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου – Η 32χρονη εντυπωσιακή νέα υφυπουργός Εργασίας (φώτο-βίντεο)

Ποια είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου – Η 32χρονη εντυπωσιακή νέα υφυπουργός Εργασίας (φώτο-βίντεο)

Μια φρέσκια και εντυπωσιακή παρουσία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου, που ορκίστηκε το πρωί νέα υφυπουργός Εργασίας.

Η 32χρονη οικονομολόγος, συγκέντρωσε τα φλας των φωτογράφων έξω από το προεδρικό μέγαρο αλλά και κατά την ορκωμοσία της καθώς και κατά την διάρκεια παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Είναι μία από τις πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η νέα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι οικονομολόγος.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

Από το 2017 είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η Δόμνα Μηχαηλίδου ήταν διαρκώς χαμογελαστή κατά την προσέλευσή της στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της. Επέλεξε ένα μαύρο midi φόρεμα σε κλασική γραμμή με κόψιμο στο λαιμό σε σχήμα V. Το φόρεμα συνδύασε με μία μεγάλη μαύρη τσάντα και ίδιου χρώματος γόβες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα στιγμιότυπα από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ της Εφης Αχτσιόγλου και της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η συγκεκριμένη παράδοση-παραλαβή έδωσε την ευκαιρία στους φωτογράφους να αποτυπώσουν τη συνάντηση Αχτσιόγλου-Μιχαηλίδου. Γυναίκες, νέες με εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους τεχνοκράτες. Και υπουργοί, η μία απερχόμενη η άλλη νέα, έδωσαν στους φωτογράφους ευκαιρία για ιδιαίτερα ενσταντανέ.

Το καρέ της χειραψίας Αχτσιόγλου-Μιχαηλίδου έδωσε αφορμή για πολλά σχόλια αφού θύμιζε ένα συμβολικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο νέων πολιτικών.

Δείτε την παρέμβασή της στο Φόρουμ των Δελφών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.