ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός του Βασίλη Κικίλια για την Υγεία

Οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός του Βασίλη Κικίλια για την Υγεία

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τις άμεσες προτεραιότητες και τον πολιτικό σχεδιασμό του νέου υπουργού Υγείας, Βασίλη Βασίλη Κικίλια, καθώς το σύστημα Υγείας της χώρας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με μια σειρά ελλείψεων και δυσλειτουργιών, στο υπάρχον πλάνο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, αναμένονται 2450 προσλήψεις νοσηλευτών. Επιπλέον αναμένονται 1500 προσλήψεις ειδικευόμενων νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι τι θα γίνει με τις προσλήψεις γιατρών που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθότι οι ανάγκες σε γιατρούς είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι προσλήψεις γιατρών που έχουν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα υλοποιηθούν κανονικά καθώς η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζει τις τραγικές ελλείψεις που εντοπίζονται και σε ιατρικό προσωπικό.

Αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Βασίλης Κικίλιας, θα επισκεφτεί μεγάλο αριθμό περιφερειακών νοσοκομείων για να αποφασίσει άμεσα και αυτοπροσώπως για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών.

Έμφαση αναμένεται να δώσει σε ακριτικές περιοχές και στα νησιά που χτυπήθηκαν από την προσφυγική κρίση.

Επιπλέον, μελετά ένα νέο σύστημα κινήτρων για απομακρυσμένες περιοχές, που θα αφορά γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να καλυφθούν εύκολα και γρήγορα τα κενά.

Για παράδειγμα αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ο υπουργός αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών, ώστε να καλύψει τα κενά της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για προκήρυξη θέσεων ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Σημειώνεται ότι στη Λήμνο έγιναν ήδη δύο προσλήψεις με συμβάσεις έργου.

Στη συνέχεια θα έχει επαφή από όλους τους φορείς της υγείας και θα υπογράψει τριετές σύμφωνο συνεργασίας μαζί τους.

Ειδικό βάρος αναμένεται να δώσει στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ, καθώς κατά την επίσκεψή του εκεί είδε ότι αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και ειδικότερα σε επίπεδο εξοπλισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την πιο εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, αναμένεται να ενοποιήσει το ΕΚΑΒ με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας).

Την ίδια στιγμή είναι θετικός και συζητήσιμος για μια σειρά ιδιωτικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Υγείας ως προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας.

Μάλιστα στοχεύει στο να «απενοχοποιήσει» τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, τις επιχειρηματικές συνεργασίες δηλαδή που από κάποιους έχουν κατηγορηθεί, για υπερβολικό κέρδος του Ιδιωτικού σε βάρος του Δημοσίου Τομέα.

Αυτά τα έργα, θα αφορούν ακόμα και στην κατασκευή νέων νοσοκομείων σε σημεία όπου μελετώνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνεργάτες του διαμορφώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτά που αναμένεται να εφαρμόσει θα είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς και η ηλεκτρονική διαχείριση όλων των απαραίτητων συνταγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.