ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

K. Μητσοτάκης: «Έτσι νικήσαμε τον λαϊκισμό στην Ελλάδα» (βίντεο)

K. Μητσοτάκης: «Έτσι νικήσαμε τον λαϊκισμό στην Ελλάδα» (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική κι όχι με το συναίσθημα και έτσι «μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Στην εκτίμηση ότι οι Έλληνες είχαν κουραστεί από «πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό» προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να εξηγήσει τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, η οποία θα μεταδοθεί το απόγευμα της Κυριακής. Τρέιλερ δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα υπό τον τίτλο «ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκίστικη κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο «πρωθυπουργός της Ελλάδος εξηγεί στον (σ.σ. δημοσιογράφο) Fareed Zakaria γιατί οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

Στο τρέιλερ που δημοσιεύτηκε, ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει τόσο για τη νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

«Πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμησε ότι η ακροδεξιά νικήθηκε «προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική». Όπως είπε, εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναφέροντας ως παραδείγματα τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.>

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.