Μ. Βορίδης: Σχέδιο δράσης που θα συνδέσει την ανάπτυξη με την αγροτική παραγωγή

Μ. Βορίδης: Σχέδιο δράσης που θα συνδέσει την ανάπτυξη με την αγροτική παραγωγή

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους από Ενώσεις και Συνδέσμους της παραγωγικής αλυσίδας πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.), αρχικά ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως μεταξύ άλλων αυτό της θεσμικής εκπροσώπησής τους αλλά και αυτό του αποκλεισμού τους από διάφορες θέσεις χωρίς ο αποκλεισμός αυτός να δικαιολογείται από τις γνωστικές απαιτήσεις για την πλήρωσή τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι θα εξετάσει τα ζητήματα αυτά προκειμένου να επιλυθεί τόσο το θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης του κλάδου όσο και αυτό του αποκλεισμού των μελών της Ένωσης ώστε να αρθεί οποιαδήποτε σε βάρος τους αδικία.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ). Εκεί, τέθηκε το θέμα βελτίωσης του ισχύοντος πλαισίου για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της επικαιροποίησης του Προεδρικού Διατάγματος περί τυποποίησης, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου των επιτραπέζιων ελιών κάτι που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απεδέχθη ενώ συμφωνήθηκε και η δημιουργία μητρώου μεταποιητικών μονάδων της επιτραπέζιας ελιάς.

Το θέμα της υπολίπανσης των ελληνικών εδαφών καθώς και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της κυκλοφορίας των εθνικών λιπασμάτων (νέου τύπου), συζητήθηκαν μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των εκπροσώπων του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (Σ.Π.Ε.Λ.).

Ο κ. Βορίδης από τη μεριά του δεσμεύθηκε ότι θα εκδοθούν το συντομότερο δυνατόν τόσο η ΚΥΑ όσο και η υπουργική απόφαση και υπογράμμισε ότι θα δώσει εντολή για να προσαρμοστεί η εθνική νομοθεσία στα δεδομένα του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού, (1009/2019) ο οποίος αφορά την κυκλοφορία των λιπασμάτων με σήμανση CE.

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική και όλη τη Βόρεια Ελλάδα ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό κατά τη μεταξύ τους συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον υπουργό τα πιεστικά ζητήματα που αφορούν στην αποζημίωση των αγροτών της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται με τον κ. Βορίδης να επισημαίνει ότι έχει δοθεί ήδη η εντολή να επιταχυνθούν οι έλεγχοι ενώ κατέστησε σαφές ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.