ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το αστρονομικό ποσό των 5,2 δισ. δολαρίων άγγιξε το σκάνδαλο του Dieselgate

Το αστρονομικό ποσό των 5,2 δισ. δολαρίων άγγιξε το σκάνδαλο του Dieselgate

Εκτός από τις επιπτώσεις που είχε σε ολόκληρο το Volkswagen Group, το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων – Dieselgate – φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά και τις υπόλοιπες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες είδαν τις πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά να μειώνονται κατά 105.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2016, δηλαδή κατά $5,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων από το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Πανεπιστήμιο της Notre Dame η οποία δημοσιεύθηκε από το National Bureau of Economic Research, μετά από το σκάνδαλο Dieselgate, οι πωλήσεις των γερμανικών αυτοκινήτων εκτός VW Group σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με τις πωλήσεις κατασκευαστών από άλλες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί έμειναν μακριά όχι μόνο από τα Volkswagen αλλά και από τα αυτοκίνητα των BMW, Mercedes-Benz και Smart.

Αυτή η πτωτική τάση δεν οφείλεται μόνο στην ενοχοποίηση των πετρελαιοκινητήρων (που επί το πλείστον προσφέρονταν από ευρωπαϊκές εταιρείες) αλλά και στη γενικότερη δυσφήμιση των αυτοκινητοβιομηχανιών από τη Γερμανία, ως αποτέλεσμα της δημοσιότητας που πήρε το θέμα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός πετρελαιοκίνητων οχημάτων που πουλούσε η κάθε γερμανική εταιρεία, τόσο περισσότερο επηρεάστηκαν οι πωλήσεις της. Ενδεικτικό είναι πως οι BMW, Mercedes και Volkswagen σταμάτησαν να προσφέρουν πετρελαιοκίνητα μοντέλα στην αμερικανική αγορά μετά από το Dieselgate.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, εκτός της Volkswagen που πλήρωσε ακριβά το σκάνδαλο, και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η γερμανική Daimler και η ιταλο-αμερικανική FCA βρέθηκαν ένοχες για παραποίηση των στοιχείων όσον αφορά τους ρύπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.