ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτοί είναι οι πέντε άξονες για τη ναυτιλιακή πολιτική που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτο)

Αυτοί είναι οι πέντε άξονες για τη ναυτιλιακή πολιτική που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτο)

Τους πέντε άξονες για την ναυτιλιακή πολιτική τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε συζήτηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη έθεσαν τις προτεραιότητες και εστίασαν σε πέντε άξονες:

1. Ποντοπόρος Ναυτιλία

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: «Στοχός μας να κάνουμε την εθνική σημαία ξανά πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες , αλλά και να ενισχύσουμε δραστικά το πλαισίο της ναυτικής εκπαίδευσης ωστε να προσελκύσουμε περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να μπορούμε να τους παρέχουμε ποιοτική εκλπαίδευση ώστε να ακολουθήσουν μια εππαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα κλάδο που η χώρα μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα»

2. Λιμάνια

«Το εμβληματικό λιμάνι του Πειραιά είναι στις προτεραιότητες μας όσον αφορά το πώς θα προσελκύσουμε τις επενδύσεις ώστε να εξελίξουμε τον Πειραιά σε ενα παγκόσμιο ανταγωστικό λιμάνι αλλά και πώς θα αναπτύξουμε και τα άλλα μας λιμάνια ώστε να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

3. Θαλάσσιος τουρισμός

«Οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού που θα καταστήσουν την Ελλαδα πρωτοπόρο στον θαλάσσιο τουρισμό και θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολύ σημαντικά έσοδα που φέρνει στην Ελλάδα ο θαλάσσιος τουρισμός», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης

4. Νησιωτική πολιτική

«Το 15% των Ελλήνων είναι κατοικοί σε νησιά και συζήτησαμε με την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ένος τομεακού προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική στα πλαίσια του νεόυ ΕΣΠΑ, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υποστηρίξουμε τις δράσεις των νησιών μας και ειδικά των μικρών νησιών που χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης», είπε ο πρωθυπουργός.

5. Ασφάλεια στη θάλλασα

«Είναι αδιανόητο σε μία νησιωτική χώρα να έχουμε τόσους πνιγμούς. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να κολυμπάμε στς θαλάσσες με απόλυτη ασφάλεια», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός της χώρες ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες του λιμενικού για το έργο τους και υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει υπηρησιακά το λιμενικό σώμα το οποίο φυλάσσει αποτελεσματικα τα θαλάσια σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια πυξίδα λέγοντας: «Αν και ο πρωθυπουργός έχει χαράξει ρώτα και ξέρει προς τα που πλέει καλό είναι να έχει μία πυξίδα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: « Η πυξίδα κοιτάει πάντα μπροστά»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.