ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι τροπολογίες Βρούτση που ξεσήκωσαν την αντιπολίτευση – Βάζει πλαφόν 4.608 ευρώ στις «χρυσές» συντάξεις

Αυτές είναι οι τροπολογίες Βρούτση που ξεσήκωσαν την αντιπολίτευση – Βάζει πλαφόν 4.608 ευρώ στις «χρυσές» συντάξεις

Ανώτατο όριο σε όλες τις συντάξεις που χορηγεί ο ΕΦΚΑ είτε επανυπολογίστηκαν μέσω του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου, θεσπίζει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγη ώρα.

Η τροπολογία ορίζει πλαφόν στο συνολικό ακαθάριστο ποσό μηνιαίας κύριας σύνταξης ή περισσοτέρων της μίας συντάξεων λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που χορηγούνται από τον ΕΦΚΑ και εφόσον μέρος του χρόνου ασφάλισης διανύθηκε ή ανάγεται έως και τις 31/12/2016.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση το νέο ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της εθνικής σύνταξης, που αντιστοιχεί σε 20 έτη ασφάλισης, δηλαδή, στις 4.608 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των χορηγούμενων από τον ΕΦΚΑ επιδομάτων αναπηρίας.

Η τροπολογία επισημαίνει ότι το σχετικό ανώτατο όριο εφαρμόζεται και επί των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016 (12/5/2016) ή ανατρέχουν στην ανωτέρω ημερομηνία. Τονίζεται, δε, ότι συντάξεις που απονεμήθηκαν και υπερβαίνουν το συγκεκριμένο πλαφόν, αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες.

Η ομιλία Βρούτση στην Βουλή

Βιάστηκαν να αποχωρήσουν. Ίσως ορισμένων η αποχώρηση να είναι και εσκεμμένη. Η ρυθμίσεις που φέρνω έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η πρώτη διάταξη που φέρνουμε είναι η μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% και για την ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις. Το πρόβλημα που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει σχέση με τις 120 δόσεις είναι ότι δεν είχαν εκκαθαριστεί οι οφειλές του 2017 και 2018 και οι οφειλέτες δεν μπορούσαν να τις εντάξουν στην ρύθμιση.

Το δεύτερο ζήτημα, κορυφαίο επίτευγμα της κυβέρνησης, είναι το πρώτο βήμα για το ψηφιακό άλμα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας κρύβεται από την βαριά κληρονομία που μας άφησε. Πάνω από 170 χιλ εκκρεμείς συντάξεις. Και σήμερα ενσωματώνουμε τον ΑΤΛΑ στο ψηφιακό σύστημα. 1.6.2020 το 37% των συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση από την προωθούμενη ρύθμιση θα ανέλθει σε 550 χιλ ευρώ για το 2019, 1,314 εκατ ευρώ για το 2020, 1,579 εκατ ευρώ για το 2021, 1,708 εκατ ευρώ για το 2022 και 1,850 εκατ ευρώ για το 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση από την προωθούμενη ρύθμιση θα ανέλθει σε 550 χιλ ευρώ για το 2019, 1,314 εκατ ευρώ για το 2020, 1,579 εκατ ευρώ για το 2021, 1,708 εκατ ευρώ για το 2022 και 1,850 εκατ ευρώ για το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.