Ν. Χαρδαλιάς για το μήνυμα από 112: «Ο πανικός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα που θα λύναμε» (βίντεο)

Ν. Χαρδαλιάς για το μήνυμα από 112: «Ο πανικός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα που θα λύναμε» (βίντεο)

«Βεβαίως υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός αλλά αυτός στην ανατολική Αττική αφορά 502.348 ανθρώπους. Αν στέλναμε μήνυμα περισσότερος θα ήταν ο πανικός παρά το αποτέλεσμα», είπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα μέσω του αριθμού 112 για να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Παιανίας για τη φωτιά που ξέσπασε στις 3:18 τη νύχτα της Κυριακής.

«Η εκκένωση έγινε βάση συγκεκριμένου σχεδίου, είναι πολύ εύκολο να γίνεται κριτική αλλά το κράτος είναι παρόν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να παίρνονται κάποιες δύσκολες αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές» συνέχισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι «ο πανικός που θα δημιουργούσε το μήνυμα θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα που θα λύναμε».

«Υπήρχε συνέπεια στο δόγμα και στο επιχειρησιακό σχέδιο. Ας μείνουμε στο ότι όλα πήγαν καλά σε μια πολύ δύσκολη ώρα, σε μια φωτιά που ξεκίνησε κοντά σε κατοικημένη περιοχή» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα sms μπορεί να βοηθήσουν» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικός Προστασίας και εξήγησε ότι «παγκοσμίως επιχειρησιακά το βράδυ επιλέγεται η συμβατική εκκένωση, γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν τα sms θα τα δουν οι κάτοικοι».

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για βίντεο στο οποίο καταγράφονται εκρήξεις λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στον Υμηττό.

Το βίντεο δημιούργησε υπόνοιες ότι οι εκρήξεις μπορεί να είναι ντοκουμέντο που να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπρησμός.

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για εμπρησμό γιατί είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η έρευνα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Οι εκρήξεις που ακούγονται δεν ήταν πριν την πυρκαγιά, ήταν μετά την πυρκαγιά και αφορούσαν μια συγκεκριμένη κατοικία που καιγόταν και υπήρχαν κάποιες φιάλες ενός συμπολίτη μας του οποίου το επάγγελμα του έδινε το δικαίωμα να έχει αυτές τις φιάλες» αποδομώντας τη θεωρία ότι το βίντεο που κατέγραψε εκρήξεις είναι απόδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.