Έρχονται οι νέες αστυνομικές ταυτότητες με ψηφιακή υπογραφή – Εξαγγελίες Πιερρακάκη

Έρχονται οι νέες αστυνομικές ταυτότητες με ψηφιακή υπογραφή – Εξαγγελίες Πιερρακάκη

Στα βήματα που θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης και εξυπηρέτησης του πολίτη αναφέρθηκαν σήμερα τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ψηφιακής πολιτικής.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής προσωπικοτήτων στην οποία θα συμμετέχει και ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από το 2006 έως το 2016 και είναι διεθνώς γνωστός για τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της Εσθονίας στο πλέον πρότυπο ψηφιακό κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες που ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε ότι θα έχουν ψηφιακή υπογραφή, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο μέρος των επαφών τους με τη διοίκηση από τον υπολογιστή της δουλειάς ή του γραφείου τους.

Στόχος είναι να φθάσουμε στον Αριθμό Μητρώου Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει όλους τους σημερινούς αριθμούς και κωδικούς (αστυνομική ταυτότητα, κοινωνική ασφάλιση κοκ). Οι συγκεκριμένες κινήσεις περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που ετοιμάζει ο αρμόδιος υφυπουργός Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδειξε ιδιαίτερο βάρος και στα θέματα ασφάλειας και κυρίως στο ζήτημα της προστασίας κρίσιμων υποδομών από διαδικτυακές επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.