ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ίδρυμα Brainport του Αϊντχόβεν με μήνυμα για την Παιδεία και το «Brain Drain»

Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ίδρυμα Brainport του Αϊντχόβεν με μήνυμα για την Παιδεία και το «Brain Drain»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη, επισκέφθηκε το Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν. Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης διεθνώς, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει στην ανάπτυξη συνεργειών με την ολλανδική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια του έκανε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση.

Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

«Είναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο πρωθυπουργός «έπεσε επάνω» σε αρκετούς Έλληνες φοιτητές οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν selfies.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια «γέφυρα» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των συνεργειών με την ολλανδική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.