ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Βορίδης: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά αλλοδαποί – Δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια είναι παράνομοι»

Μ.Βορίδης: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά αλλοδαποί – Δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια είναι παράνομοι»

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημοσίως ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εισόδου προσφύγων αλλά «εισβολής» αλλοδαπών καθώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ανέλυσε με ποσοστά πόσοι πραγματικά είναι οι πρόσφυγες και πόσοι είναι οι αλλοδαποί παρανόμως εισελθόντες στην χώρα.

‘Οπως είπε μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση αναφέρεται σε μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό και τόνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια και ανέλυσε τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί.

Αυτό που θα πρέπει να κριθεί είναι ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός που θα τους δοθεί. Αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Σε περίπτωση που είναι παράνομοι μετανάστες, που αυτό δείχνει το προφίλ τους, θα πρέπει να επαναπατριστούν, άρα και ορθώς μιλάμε για μεταναστευτικό», δήλωσε αρχικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98,9, “Ραντάρ” και τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με έναν τρόπο απολύτως διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε μεγάλη πίεση από τις ροές και αυτό δημιουργεί διοικητικά ζητήματα και χρειάζεται ταχύτητα, όπως περιεγράφηκε στο υπουργικό συμβούλιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.