Δασμοί ΗΠΑ: Εξαίρεση για φέτα – ροδάκινα ζήτησε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Δασμοί ΗΠΑ: Εξαίρεση για φέτα – ροδάκινα ζήτησε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Εξαίρεση από τους δασμούς και για φέτα, ροδάκινα ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός Κώστας Σκρέκας από την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ.

Την εξαίρεση και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων, πέραν του ελαιολάδου και των ελιών, από τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών Μανίσα Σινγκ, στο πλαίσιο των επαφών για το δεύτερο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ που έγιναν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε καταρχάς στις ενέργειες στις οποίες προχώρησε προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, που είχαν ως αποτέλεσμα να εξαιρεθούν από τους νέους αμερικανικούς δασμούς το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές. Τα δύο αυτά προϊόντα, ανέφερε ο Υφυπουργός, αποτελούν πάνω από το 50% των συνολικών ελληνικών αγροτικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ. Σημείωσε δε, ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που εξαιρέθηκε από τους δασμούς στις ελιές, γεγονός το οποίο είναι μια προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση με την Αμερικανίδα Υφυπουργό, ο κ. Σκρέκας έθεσε το θέμα της εξαίρεσης και άλλων προϊόντων, όπως είναι η φέτα και τα ροδάκινα. «Εξηγήσαμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι εμβληματικά για την Ελλάδα, εξηγήσαμε ότι η φέτα ουσιαστικά στηρίζει σχεδόν όλον τον κλάδο αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα, ότι είναι ένας δυναμικός κλάδος, όπως επίσης ότι από τα ροδάκινα και τα μεταποιημένα ροδάκινα ζουν μεγάλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ακριτικές περιοχές της χώρας», είπε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ότι «δεν σταματά ο αγώνας μας να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, να διασφαλίσουμε μεγαλύτερο εισόδημα για τους Έλληνες παραγωγούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.