ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Μηταράκης: Δεν υπάρχει ο «πλασματικός προϋπολογισμός» του ΕΦΚΑ που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Μηταράκης: Δεν υπάρχει ο «πλασματικός προϋπολογισμός» του ΕΦΚΑ που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια…

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο Νότης Μηταράκης δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε προβάλει την εικόνα ενός πλεονασματικού προϋπολογισμού, εντούτοις τελικά αυτό δεν ισχύει.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια.

«Επιπλέον, στην ίδια λογική… αμέλειας τέθηκαν», όπως δήλωσε ο ίδιος «και τα αναδρομικά του φορέα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, έπειτα από τη «μετατροπή» του ασφαλιστικού σε φορολογικό σύστημα από το νόμο Κατρούγκαλου, που οδήγησε σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες – είτε εξαιτίας της φοροδιαφυγής, η οποία συνεχίζει να υφίσταται στη χώρα μας, είτε εξαιτίας του ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο νομικό αυτό πλαίσιο δεν είχαν ουσιαστικό οικονομικό κίνητρο να δουλέψουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να πληγεί η παραγωγή της χώρας».

Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι το έλλειμμα αυτό δεν θα έχει κάποια πρακτική επίπτωση για τους ασφαλισμένους, καθώς θα καλυφθεί από τα αποθεματικά:«Οι συντάξεις θα συνεχίζονται να καταβάλλονται κανονικά», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.