ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται ο προϋπολογισμός των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται ο προϋπολογισμός των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στην ενίσχυση του προϋπολογισμού των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προχωρά το υπουργείο Υγείας με απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας, επίσης, θα προβεί σε ρύθμιση, «με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο», των παλαιών οφειλών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κικίλιας απέστειλε επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με την οποία εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους.

Εκφράζει δε την πρόθεσή του, να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019.

Αυτό τόνισε και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων, καθώς η ενίσχυση της ΠΦΥ αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

Την ικανοποίηση του κλάδου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια. Ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τους τελευταίους μήνες πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.