ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν. Δένδιας: «Κυρώσεις στις χώρες που αρνούνται ευθύνες για το προσφυγικό»

Ν. Δένδιας: «Κυρώσεις στις χώρες που αρνούνται ευθύνες για το προσφυγικό»

Την ανάγκη λήψης μέτρων, ακόμη και με τη μορφή κυρώσεων, για τις χώρες που αρνούνται να αναλάβουν μέρος από το βάρος του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προχωρήσει μέχρι και σε καθεστώς κυρώσεων, «εσωτερικών κυρώσεων, οικονομικών κυρώσεων κατά των χωρών, οι οποίες είναι απλώς επιβάτες για τα ωφελήματα και στα ζόρια τα παρατάνε και δείχνουν τους άλλους».

«Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές, ενώ πρόσθεσε πως μπορεί η Ευρώπη να έχει συγκεκριμένο τρόπο λήψης αποφάσεων και τις περισσότερες φορές να χρειάζεται ομοφωνία, όμως και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα».

Στο θέμα του μεταναστευτικού θα δείτε ότι η Ευρώπη θα αφυπνιστεί σχετικά σύντομα», σημείωσε.

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη «δε μπορεί να είναι έρμαιο εκβιασμού».

«Είναι ένα τεράστιο λάθος αυτό που προσπαθεί να κάνει η Τουρκία, να εργαλειοποιήσει την προσπάθεια δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Αυτά τα «ανοίγω την κάνουλα» όταν πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.