Υπ.Εσωτερικών: «Από τις 10 μ.μ θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών – Τέλος το ξενύχτι»

Υπ.Εσωτερικών: «Από τις 10 μ.μ θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών – Τέλος το ξενύχτι»

Ξενύχτι τέλος για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, αφού με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την εκλογική διαδικασία, έως τις 10 το βράδυ θα είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα και ως τα μεσάνυχτα και τους βουλευτές που εκλέγονται.

Αποκαλυπτικός για το νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε στον τ/σ KONTRA ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιστρατεύει τη σύγχρονη τεχνολογία και η χειρόγραφη συλλογή αποτελεσμάτων αντικαθίσταται από τα tablets που θα διανεμηθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Στις προηγούμενες εκλογές ηλεκτρονικοί υπολογιστές υπήρχαν στο μόνο στο 20% των εκλογικών τμημάτων, ώστε γύρω στις 10 το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών να μπορεί να κάνει μια ασφαλή εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος. Πλέον με το 100% των τμημάτων, δυόμιση με τρεις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ διαρκούσης της ψηφοφορίας θα ανακοινώνεται και το ποσοστό της συμμετοχής.

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής διαδικασίας που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε ότι «με το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας καταργούμε την ενδιαφέρουσα, ίσως, δημοσιογραφικά, αλλά βαθιά απαρχαιωμένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να πετύχουμε την άμεση ενημέρωση και ταχύτερη ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Στόχος μας, να έχουμε το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα 2 με 3 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.