Κ.Φρουζής: «Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Α.Λοβέρδο»

Κ.Φρουζής: «Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Α.Λοβέρδο»

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιέγραψε αναλυτικά τις οικονομικές απώλειες συνολικά για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αλλά και συγκεκριμένα για τη Novartis, που επέφερε η πολιτική μείωσης των τιμών επί θητείας Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας.

Τις οικονομικές απώλειες συνολικά για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αλλά και συγκεκριμένα για τη Novartis, που επέφερε η πολιτική μείωσης των τιμών επί θητείας του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, περιέγραψε αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis ανέφερε ότι η εταιρεία του παρουσίασε σημαντικές ζημιές την περίοδο 2010-2012, ενώ προσέθεσε πως ουδέποτε συναντήθηκε με τον κ. Λοβέρδο. Ο ίδιος είπε ότι οι ζημιές του κλάδου λόγω της πολιτικής μείωσης των τιμών συνεχίστηκε έως το 2015, για να αναστραφεί η κατάσταση την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ευνοϊκή πολιτική για την φαρμακοβιομηχανία» φέρεται να είπε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η δική του εταιρεία αύξησε τον ετήσιο τζίρο κατά 100 εκατ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, παρά τα επίσημα στοιχεία που έχει καταθέσει και ο κ. Λοβέρδος, τα οποία εμφανίζουν την καθοδική πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2010-15, η κυρία Ελένη Τουλουπάκη προχώρησε σε άσκηση δίωξης, στηριζόμενη σε όσα είπαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες.

Πέραν αυτών, ο κ. Φρουζής διέψευσε δημοσιεύματα για συναντήσεις με τον κ. Λοβέρδο και τον Ν. Χασαπόπουλο, ενώ διέψευσε και τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων Μ. Σαράφη και Αικ. Κελέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πολιτική Λοβέρδου προκάλεσε ζημιές σε όλες τις εταιρείες» φέρεται να είπε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως δεν γνώριζε τα πρόσωπα της επιτροπής φαρμάκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.