Κ.Μητσοτάκης για Τουρκία: «Θα θέσω το ζήτημα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» – «Ευχαριστώ το ΕΛΚ»

Κ.Μητσοτάκης για Τουρκία: «Θα θέσω το ζήτημα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» – «Ευχαριστώ το ΕΛΚ»

Δεν ξέφυγε από τα ειωθότα τον τελευταίων ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα διεθνοποιήσει το θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη, ενώ ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για την στήριξή του προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «συγκρατώ και όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφορά της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ».

«Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στο Λονδίνο», είπε ο πρωθυπουργός. Ενώ πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί».

«Θέσαμε στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι εργασίες τους συνεδρίου μας υπηρέτησαν απόλυτα τον στόχο του. Εθεσαν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Κατέληξαν σε συνεκτικό κείμενο συμπερασμάτων, που θα αποτελεί οδηγό για όλους μας. Το συνέδριο μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με ολόκληρη την κοινωνία (…) δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά τους χθες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η παράταξη μας καταφέρνει να αφουγκράζεται την κοινωνία», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα είναι πια έτοιμη να αποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γίνεται ανεύθυνο και επικίνδυνο».

«Αν και μόλις 4 μήνες στην κυβέρνηση, η ΝΔ δεν υποκύπτει και δεν θα επιτρέψω να υποκύψει στον κυβερνητισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός .

«Χτες πάλι το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό. Γιατί έτσι επέλεξαν εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη. Ε, λοιπόν, όχι. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατιίεται ν/σ για την οργάνωση & κατανομή των διαδηλώσεων».

Κ.Μητσοτάκης: «200.000 νοικοκυριά θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το κλείσιμο των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, προανήγγειλε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε 200.000 πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ελήφθη η απόφαση για διανομή του έξτρα πλεονάσματος που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών στους πιο αδύναμους και οι σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εξαιρετικά στοχευμένα, σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους από τους ανέργους, στις πολύτεκνες οικογένειες και στις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

«Έτσι επιβεβαίωνουμε έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησής μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα θέρμανσης και άλλες φοροελαφρύνσεις.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση, στις 9 Ιουλίου, όχι μόνο δεν παρέλαβε κάποιον δημοσιονομικό χώρο, αλλά βρήκε και κενό 400 εκατομμυρίων για το 2019. Το κάλυψε. Και όχι μόνο μόνον το κάλυψε. Αλλά δημιούργησε και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να μοιράσει προεκλογικά επιδόματα.

Πώς αξιοποιήσαμε εμείς τα χρήματα που εξασφαλίσαμε; Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια. Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού.

Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις. Καλύφθηκαν άμεσες δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, των νοσοκομείων και του ΟΑΣΘ με κόστος 61 εκατομμύρια. Στόχος; Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και ακολουθούν: Ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ. Η εξόφληση οφειλών της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.

Αλλά και κάτι ακόμα. Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.