ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά επίσημα για την υπόθεση Τζήλου – Έρχονται εξελίξεις

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά επίσημα για την υπόθεση Τζήλου – Έρχονται εξελίξεις

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την δολοφονική επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, υπήρξε έγγραφη απάντηση του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με την πορεία της έρευνας.

Αυτό προέκυψε μετά από επερώτηση στη Βουλή των Βουλευτών κ.κ. Απ.Αβδελά και Κ. Χήτα, οι οποίοι ζήτησαν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέρει ότι:

«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 61114/28-11-2019 έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας “για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης η οποία και εξακολουθεί να διενεργείται”.

Περαιτέρω θέτουμε υπόψη σας ότι, όπως είναι ήδη γνωστό, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές γνωστοποιούν στοιχεία σχετικά με την πορεία ποινικών υποθέσεων αποκλειστικά στο πλαίσιο που επιτάσσουν οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επί σκοπώ διασφαλίσεως της αποτελεσματικότητας των εκάστοτε νομίμων ενεργειών τους. Η υποχρέωση, σύμφωνα με το άρθρο 241 Κ.Ποιν.Δ., για την τήρηση της αρχής της μυστικότητας στην προανάκριση/ανάκριση, απαγορεύεται τη γνωστοποίηση σε τρίτους των στοιχείων και των πορισμάτων αυτής από τους εντεταλμένους να διενεργήσουν ανακριτικές πράξεις, υπό την έννοια ότι οι εκκρεμείς στο στάδιο της προδικασίας δικογραφίες δεν επιτρέπεται να είναι προσιτές σε οποιονδήποτε. Με την τήρηση της αρχής αυτής διασφαλίζονται, τόσο τα δικαιώματα του κατηγορούμενου να μην υπάρξει δημόσια διαπόμπευσή του προτού αποφασισθεί, εάν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ή όχι για την παραπομπή του σε δίκη (τεκμήριο αθωότητας), όσο και η απρόσκοπτη και αποτελεσματικότερη συλλογική του αποδεικτικού υλικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.