ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Κατόπιν εορτής» ο Κ.Μητσοτάκης μιλάει για «διαιρεμένη Λιβύη» και «δείχνει» διακοπή σχέσεων με Τρίπολη

«Κατόπιν εορτής» ο Κ.Μητσοτάκης μιλάει για «διαιρεμένη Λιβύη» και «δείχνει» διακοπή σχέσεων με Τρίπολη

«Κατόπιν εορτής» δυστυχώς ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μίλησε για «διαιρεμένη Λιβύη» και «δείχνει» διακοπή σχέσεων με το «αναγνωρισμένο» καθεστώς της Τρίπολης και προσέγγιση του στρατάρχη Χάφταρ.

Μιλώντας για την στάση της Τουρκίας «η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου» με «αιχμή ένα άκυρο κείμενο που βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη» είπε τα εξής:

«Στην επικαιρότητα σε σχέση με τη γειτονική μας χώρα αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφέρθηκα στην επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία μετά την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλα σημεία της Μεσογείου» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το πρώτο είναι ένα παράνομο έγγραφο το οποίο εξέδωσε η Τουρκία, το μνημόνιο με τη Λιβύη. Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ».

«Απέναντι σε αυτά η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο. Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα της Τουρκίας δεν πρόκειται να κυρωθούν. Οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ και Ρωσία καταδίκασαν τη στάση μέσα σε δύο 24ωρα.

Μπορεί στην τουρκική Βουλή να επικύρωσαν ένα χαρτί το οποίο δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος στη Λιβύη για να το επικυρώσει. Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει στη χώρα του και ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής επισκέπτεται τη χώρα μας. Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, καθώς καταδεικνύει το γεγονός ότι στη Λιβύη δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο».

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός με μεγάλη καθυστέρηση δηλώνει πως η Αθήνα θα ξεκινήσει να έχει επίσημες σχέσεις με την παράταξη του στρατάρχη Χάφταρ.

Στο μεταξύ όμως, μια κυβέρνηση αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος προχώρησε σε πράξεις οι οποίες αυτόματα αναγνωρίζονται και αυτές. Ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό το σχέδιο της Τουρκίας, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα πριν να είναι αργά. Κανείς δεν προνόησε, κανείς δεν κατάλαβε…

Την «διαιρεμένη Λιβύη» έπρεπε να την βλέπαμε πριν τις υπογραφές, γιατί όταν αναγνωρίζεις την μία πλευρά και μάλιστα την φιλοτουρκική, τότε την θεωρείς «ενιαία Λιβύη» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.