ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Κουμουτσάκος: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι θεμελιωδώς παράνομη»

Γ.Κουμουτσάκος: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι θεμελιωδώς παράνομη»

«Πρωθυπουργό της Τρίπολης» αποκάλεσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ τον Φαγέζ αλ Σαράζ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντας ως «πειρατική» τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι θεμελιωδώς παράνομη. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη. Έχουν τονίσει πως παραβιάζει γεωγραφικά δεδομένα. Δεν είναι συμφωνία είναι κοινό ανακοινωθέν» τόνισε για τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η Τουρκία αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, κινείται εκτός νομιμότητας. Έχουμε πολλούς παράγοντες ισχύος στα χέρια μας. Η Ελλάδα δε θα δεχτεί ούτε συζήτηση αμφισβήτησης εδάφους της. Yπάρχει προϊούσα απομόνωση της Τουρκίας, όλοι οι μεγάλοι παίκτες είπαν ότι η συμφωνία είναι παράνομη» σχολίασε ο υπουργός.

Διευκρίνισε ότι η Άγκυρα θα βάλει κι αλλά ζητήματα -περάν της οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίδας – σε περίπτωση συνυποσχετικού προσφυγής των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διεκδικώντας να γκριζάρει ελληνικά νησιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποσαφήνισε επίσης ότι η Λιβύη ήταν πάντα ένας δύσκολος συνομιλητής στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το 2004 για τον καθορισμό ΑΟΖ αμφισβητώντας την επήρεια μιας σειράς νησιών όπως οι Στροφάδες η Σαπιέντζα και η Γαύδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.