ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Μυστικός δείπνος» με «μενού» τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ο Αλέξης Τσίπρας, ο «προξενητής» και οι «παραπονούμενοι»

«Μυστικός δείπνος» με «μενού» τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ο Αλέξης Τσίπρας, ο «προξενητής» και οι «παραπονούμενοι»

Επιχειρηματικές αντισυσπειρώσεις προκαλεί η φημολογούμενη προσέγγιση ορισμένων κορυφαίων Ελλήνων «ολιγαρχών» με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι αντίπαλοί τους βλέπουν ότι αποκτούν προνομιακή μεταχείριση από τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ.

Και εν αντιθέσει με άλλες εποχές που κατά κανόνα προσεγγιζόταν ο βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του εκάστοτε προέδρου της ΝΔ για να αποκατασταθεί εν μέρει τουλάχιστον η ισορροπία, τώρα τα πράγματα είναι πιο… άγρια.

ίσως και γιατί, αν και το «σαμαρικό» με το «καραμανλικό» στρατόπεδο συνασπίστηκαν καθαρά κατά του Κ.Μητσοτάκη, δεν έχει ξεχωρίσει, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία, εκείνη η προσωπικότητα που θα γίνει πόλος «συγκέντρωσης παραπόνων».

Ετσι, αυτή η ομάδα επιχειρηματιών αποφάσισε να ρίξει… γέφυρες προς Α.Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, μεριά.

Με τον οποίο, πάντως, ποτέ δεν είχαν μεγάλες αγάπες (άλλωστε πρόκειται για τους πιο σκληρούς εκφραστές αυτού που λέγεται «μεγάλο κεφάλαιο») και ούτε ιδιαίτερα «πάρε-δώσε».

Κάτι όμως η οργή για τις «αγκαλιές» και την προσέγγιση του Κ.Μητσοτάκη με τους επιχειρηματικούς τους αντιπάλους, κάτι το γεγονός ότι οι δικές τους δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά μακριά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (σοβαροί δημοσκόποι δίνουν μια διαφορά σε συνθήκες εκλογών της τάξης του 4-5%, με τη ΝΔ πάντα μπροστά), σκέφθηκαν ότι καλό είναι «να κάνουν μια κουβέντα» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Προξενητής των δύο πλευρών άτομο το οποίο μιλά με τον Τσίπρα, αλλά μιλά και με το «μεγάλο κεφάλαιο» και είναι αποδέκτης των «παραπόνων» του.

Το ραντεβού κλείστηκε για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, εν είδει «μυστικού δείπνου» στο σπίτι του «προξενητή» στην Παιανία με την υπόσχεση του τελευταίου προς τους «παραπονούμενους» ότι θα ήταν παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο οποίος κατ’αρχήν δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραστεί στο δείπνο. Αλλωστε γνώριζε σχεδόν όλους τους συνδαιτημόνες. Αλλά επειδή ο Αλέξης είναι εγκεφαλικός τύπος και λέει πάντα «Κατ’αρχήν, ναι», αλλά εν συνεχεία το σκέφτεται και το περνά από «χίλια κόσκινα», το «Κατ’αρχήν, ναι», σημαίνει ότι «Θα το σκεφθώ και θα σου πω».

Ο «προξενητής» θεώρησε ότι είχε την σύμφωνη γνώμη του και άρχισε να καλεί τα μέλη της ομάδας των «παραπονούμενων» επιχειρηματιών στον «μυστικό δείπνο»

Αλλά ο Α.Τσίπρας το ξανασκέφθηκε. Και θεώρησε ότι δεν είναι σωστό το timing. Ετσι ή αλλιώς, αν γίνουν εκλογές την ερχόμενη άνοιξη όμως φημολογείται, είναι σαφώς δεύτερος, έστω και με απλή αναλογική.

Αρα γιατί να εκτεθεί τώρα με υποσχέσεις; «Εχουμε καιρό» σκέφθηκε.

Αλλά επειδή δεν ήθελε να «κρεμάσει» εντελώς τον «προξενητή» και να φανεί ότι απαξιώνει τους επιφανείς καλεσμένους, είπε ότι θα στείλει αντ’αυτού «στενούς συγγενείς». «Πάγωσε» ο «προξενητής», αλλά τι να κάνει, μεταβίβασε την «αλλαγή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει πλέον αρνήσεις από τους καλεσμένους. Και ο «μυστικός δείπνος», ματαιώθηκε. Ή απλώς αναβλήθηκε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.