ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στ.Πέτσας: «Δεν κατέστη δυνατόν να είμαστε σε αυτήν τη συνεδρίαση της Κυριακής»

Στ.Πέτσας: «Δεν κατέστη δυνατόν να είμαστε σε αυτήν τη συνεδρίαση της Κυριακής»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσα δήλωσε πως η διαδικασία για τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε προτεραιότητα σε αυτό.

​Τώρα δηλώσαμε το ενδιαφέρον μας και δημόσια, πως θέλουμε να συμμετάσχουμε, και ιδιωτικά στις επικοινωνίες μας μέσω της διπλωματικής οδού και όχι μόνον.

«Δεν κατέστη δυνατόν να είμαστε σε αυτήν τη συνεδρίαση της Κυριακής. Εμείς θα συνεχίσουμε να θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την περιοχή μας γιατί θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί», επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Για τα ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι κάποιος που μπορεί να είναι προκλητικός, δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρός. «Η τουρκική προκλητικότητα έχει αποδοκιμαστεί και έχει μπει στο περιθώριο από όλους τους παγκόσμιους “παίχτες”, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων, των Αμερικανών, των Ρώσων, όλων των χωρών της περιοχής. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, το γεγονός ότι υπάρχει μία άκυρη “συμφωνία” ανάμεσα στην κυβέρνηση της Λιβύης υπό τον κ. Σάρατζ και την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Επομένως, χτίζοντας πάνω σε αυτά τα δύο, προχωρούμε για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό. Γι’ αυτό να είναι όλοι σίγουροι», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως η εξωτερική πολιτική δεν ενδείκνυται για μικροπολιτική και κομματικές αντιπαραθέσεις. «Επομένως, με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση, εμείς θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.