T.Θεοδωρικάκος υπόσχεται νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ

T.Θεοδωρικάκος υπόσχεται νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ

Μέσα στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις που έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος το νέο πρόγραμμα θα έχει αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο και τα έργα που θα ενταχθούν σε αυτό θα φέρουν ουσιαστικά προστιθέμενο αποτέλεσμα στην οικονομική ζωή της περιοχής και ως στόχο θα έχουν και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για τα έργα του νέου προγράμματος θα γίνουν συσκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για να καταθέσουν τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης τις σχετικές θέσεις και απόψεις τους, διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, με αντικείμενο την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Τοπικής, Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους. Το έργο της Επιτροπής θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 6μήνου του έτους.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αντιμετωπισθεί νομοθετικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών με τη συμβολή της ΕΕΤΑΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΕΕΤΑΑ να συνάπτει συμβάσεις έργου με μηχανικούς, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των ελλείψεων, εξαιτίας των οποίων πολλοί ΟΤΑ δεν μπορούν να συντάξουν μελέτες με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν σε αναπτυξιακά προγράμματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.