ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η κυβέρνηση συζητά με τους δήμους για την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Η κυβέρνηση συζητά με τους δήμους για την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Η μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου με τους δημάρχους Ασπροπύργου, Νικόλαο Μελετίου και Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ σημειώνεται ότι με την επίσκεψη αυτή εγκαινιάζεται ένας κύκλος επαφών για το συγκεκριμένο θέμα, ανάμεσα στο υπουργείο και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Σημειώνεται πως οι νέες φυλακές Κορυδαλλού θα κατασκευαστούν σε παλιό στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο μακριά όμως από τον αστικό ιστό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα τόσο σε συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και στη φύλαξή τους.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αποδοθεί στους κατοίκους του Κορυδαλλού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, ενώ η μονάδα μελέτης και κατασκευών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνδράμει τόσο στο ειδικό χωρικό σχέδιο όσο και στην εκπόνηση του ίδιου του έργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.