ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θέμα Σαμαρά για ΠΑΟΚ-Ξάνθη θέτει ο Κ.Μητσοτάκης: «Γιατί δεν ήρθες στην Βουλή να ψηφίσεις;»

Θέμα Σαμαρά για ΠΑΟΚ-Ξάνθη θέτει ο Κ.Μητσοτάκης: «Γιατί δεν ήρθες στην Βουλή να ψηφίσεις;»

Υπάρχει θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς η απουσία του από την ψηφοφορία της τροπολογίας που αφορά επί της ουσίας τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν αδικαιολόγητη και δεν έχουν δοθεί επίσημες εξηγήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας που σημαίνει πως όποιος δεν υπερψήφιζε θα διαγραφόταν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τώρα ζητεί από τον Α.Σαμαρά να δώσει μια πειστική εξήγηση για τον λόγο που απουσίαζε από την Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε πριν από δύο ημέρες στην Ελλάδα καθώς έλειπε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους υγείας (για το λόγο αυτό απουσίαζε και από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας).

Ωστόσο τόσο στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος επί της οδού Πειραιώς όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον λόγο της σημερινής του απουσίας και τώρα θέλουν να μάθουν τους λόγους.

Η απουσία του Α.Σαμαρά δεν είναι απλά απουσία ενός βουλευτή αλλά ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ηγείται και της μιας εκ των τριών πολιτικών πτερύγων της παράταξης (οι άλλες δύο είναι η καραμανλική και η μητσοτακική).

Είναι σαφές ότι μια ενδεχόμενη διαγραφή του Α.Σαμαρά θα προκαλούσε μέγιστη κρίση στο κυβερνών κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Ζαγοράκης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε χθες (28/1) στην ενημέρωση Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες, έλεγαν στην αξιωματική αντιπολίτευση λίγη ώρα μετά την επικύρωση της τροπολογίας-παρωδίας…»

Απών ήταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς αλλά είχε φροντίσει να στείλει επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε πως εάν παρευρισκόταν θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.