ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δηλώσεις Γ.Γεραπετρίτη για Oruc Reis: Οδούς διαφυγής από τις «κόκκινες γραμμές» αναζητεί η κυβέρνηση

Δηλώσεις Γ.Γεραπετρίτη για Oruc Reis: Οδούς διαφυγής από τις  «κόκκινες γραμμές» αναζητεί η κυβέρνηση

“Δεν κάνει έρευνες”, “δεν έχει ποντίσει καλώδια το τουρκικό ερευνητικό”, ” μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών”.

Διαψεύδονται οι κυβερνητικές δηλώσεις στην προσπάθειά τους να χαμηλώσουν τους τόνους την τουρκικής σημερινής κίνησης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τις πράξεις την τουρκικής πλευράς καθώς οι συνεχείς πλεύσεις είτε ανατολικότερα είτε βορειότερα γίνονται στο πλαίσιο των ερευνών.

Σε δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεροπετρίτη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για το τουρκικό ερευνητικό, χαρακτήρισε την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα,”συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών”!

Φυσικά οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη (απίστευτα ανακριβές), δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου, (απίστευτα ανακριβές) ούτε ερευνητικές εργασίες (απίστευτα ανακριβές επίσης), και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής.

Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε εμφατικά για να συμπληρώσει, «ελέγχουμε απολύτως την κατάσταση».

Ο κ. Γεροπετρίτης εξέφρασε και κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για τον “αμερικανικό παράγοντα”.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στάση του αμερικανικού παράγοντα, ο Γ. Γεραπετρίτης κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ μακριά από την τακτική των ίσων αποστάσεων. Έχει ανατραπεί απολύτως η παραδοσιακή πρόσληψη ότι ο μεγάλος και στέρεος σύμμαχος θα μπορούσε να ήταν η Τουρκία, αντιθέτως ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή είναι η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός. Εκτίμησε δε, ότι απέναντι στην προσπάθεια μονομερούς επιβολής, η διεθνής τάξη θα υπερισχύσει, γιατί ειναι ομόθυμη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως η ελληνική πλευρά δεν φοβάται τη Χάγη, αφού έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, προετοιμάζεται για το σενάριο αλλά -διευκρίνισε- δεν είναι στις άμεσες επιλογές της. Και επανέλαβε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο (της προσφυγής) πέρα από τις θαλάσσιες ζώνες.

Άλλωστε ο πρώην ΥΕΘΑ και ναύαρχος Ε.Αποστολάκης άριστα ενημερωμένος για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού δήλωσε νωρίτερα ότι το τουρκικό ερευνητικό έχει ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.