ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Μηταράκης: «Ακυρώνεται η σύσκεψη της Πέμπτης με τους εκπροσώπους των νησιών του αν.Αιγαίου» (upd)

Ν.Μηταράκης: «Ακυρώνεται η σύσκεψη της Πέμπτης με τους εκπροσώπους των νησιών του αν.Αιγαίου» (upd)

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε την ακύρωση της ειδικής σύσκεψης με τους εκπροσώπους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα την Πέμπτη στην Αθήνα.

Στην ειδική σύσκεψη επρόκειτο να συμμετάσχουν τόσο η Περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου, όσο και οι δήμοι των πέντε νησιών – Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως.

«Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι δεν προτίθενται να παραστούν, δεν έχει λόγο ύπαρξης η συνάντηση» δήλωσε ο κ. Μηταράκης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό στέλεχος υπεραμύνθηκε της απόφασης επίταξης εκτάσεων και κτιρίων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες περί «αιφνιδιασμού», ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις είχαν γνωστοποιηθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Δεν παρέλειψε δε, να αποδώσει την απόφαση περί επίταξης στην αδυναμία συνεργασίας με τις τοπικές αρχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι στα κλειστά κέντρα θα μεταφερθούν 20.000 αλλοδαποί, ενώ επανέλαβε ότι «όποιος είναι παραβατικός, θα μπορούμε να τον κρατήσουμε, ώστε να μην έχουμε περιστατικά παραβατικότητας».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι ακόμη 20.000 παράνομοι μετανάστες είτε θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, είτε θα επιστραφούν στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποστήριξε δε, ότι τόσο τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας όσο και η μεταφορά στην ενδοχώρα θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την έλευση νέων αιτούντων άσυλο από την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.