ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πυρά» Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η συριακή κυβέρνηση θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα για τις χθεσινές επιθέσεις»

«Πυρά» Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η συριακή κυβέρνηση θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα για τις χθεσινές επιθέσεις»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Συρία και ξεκαθάρισε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πληρώσει «πολύ ακριβό τίμημα» για τις χθεσινές (σ.σ. Δευτέρα) επιθέσεις σε Τούρκους στρατιώτες.

«Χθες, οι δυνάμεις του καθεστώτος έλαβαν μία ισχυρή απάντηση, αλλά δεν ήταν αρκετή. Θα υπάρξει και συνέχεια. Θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα. Αύριο, από το βήμα του Κοινοβουλίου, θα γνωστοποιήσω τα επόμενα βήματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται μία ημέρα, μετά την ανάφλεξη της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ακόμη 8 Τούρκων υπηκόων την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα τουρκικά στρατεύματα προχώρησαν σε αντίποινα, πλήττοντας μια σειρά συριακών στόχων, όπως άρματα μάχης και ένα ελικόπτερο, και σκοτώνοντας περίπου 177 Σύριους στρατιώτες.

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλο τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε, τη Δευτέρα, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιντλίμπ για να δώσει την «απαραίτητη απάντηση» σ’ αυτούς που «παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός, τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στη Συρία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.