ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στη Λευκάδα ο Κωστής Χατζηδάκης – «Ξεκινάει η απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων»

Στη Λευκάδα ο Κωστής Χατζηδάκης – «Ξεκινάει η απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων»

Οριστική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Λευκάδας δρομολογείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στη Λευκάδα ο Κωστής Χατζηδάκης

Ειδικότερα, εντός του 2020 θα υπάρξει ανάδοχος για την κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εντός διετίας. Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από αυτοψία, που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στο νησί, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Καλό και τον βουλευτή ΝΔ, Αθανάσιο Καββαδά.

«Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, ζήτημα που ταλάνιζε το νησί για χρόνια.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «ήδη, εδώ και τρεις μήνες έχουμε δώσει λύση με τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας».

«Πριν ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος, η σημερινή απαράδεκτη εικόνα με τα συσσωρευμένα απορρίμματα θα είναι παρελθόν», τόνισε προσθέτοντας πως «δεν σταματάμε εδώ, καθώς βαίνει προς υλοποίηση η οριστική και μόνιμη λύση διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκάδα, όπως αξίζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και το τουριστικό προφίλ του νησιού».
Χατζηδάκης: Προβληματική διαχείριση απορριμμάτων στη Λευκάδα

Χατζηδάκης: Ξεκινάει η απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΕΝ έστρεψε την προσοχή του σε πολλές σοβαρές περιπτώσεις προβληματικής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως αυτή της Λευκάδας».

Σημειώνεται, ότι στο νησί είχαν συσσωρευτεί περί τους 12.000 τόνους δεματοποιημένα απορρίμματα, σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Λευκάδας, με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία αλλά και την απαράδεκτη εικόνα ογκωδών σκουπιδιών «που δεν συνάδει σε καμία περιοχή της χώρας, πόσο μάλλον σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας», όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ.

«Ήδη, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του υπουργείου και του Δήμου Λευκάδος, εδώ και τρεις μήνες, ο χώρος δεν επιβαρύνεται με νέα απορρίμματα, καθώς μεταφέρονται απέναντι στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας», αναφέρει το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει η απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων, ώστε μέχρι τον Μάιο να έχει καθαρίσει πλήρως ο χώρος. Μετά την απομάκρυνση των απορριμμάτων θα προχωρήσει η αποκατάσταση του χώρου, με συνολική ανάπλαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.