ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Κυβέρνηση: Πότε αναμένεται ο ανασχηματισμός;

Κυβέρνηση: Πότε αναμένεται ο ανασχηματισμός;

Ανασχηματισμός ενόψει και πριν λήξει η περιόδου χάριτος. Οι αλλαγές στο γαλάζιο σχήμα πιθανότατα έρχονται πριν το Πάσχα, αφού πρωτίστως ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που περνούν τα υπουργεία, κατά την διάρκεια του οποίου έχουν εντοπιστεί ήδη οι αδύναμοι κρίκοι, που απειλούν το κυβερνητικό αφήγημα.

Επτά σχεδόν μήνες από τις εκλογές παρατηρούνται στο εσωτερικό διάφορες ταχύτητες στη «μηχανή» παραγωγής κυβερνητικού έργου, αλλά και δυσλειτουργίες προκαλώντας προβληματισμό. Η πίεση του χρόνου και η όρεξη για απτά αποτελέσματα δημιουργεί αναβρασμό στην ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου. Η έμφαση στο κομμάτι της οικονομίας βαίνει, προς το παρόν, καλώς, αλλά από την Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν πολύ καλά πως οι κυβερνήσεις πλέον αναμετρούνται με τη λύση που δίνουν στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα μηνύματα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως ο πρώτος ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των υπουργών στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΑΖΙ».

Οι αλλαγές φαίνεται πως προετοιμάζονται και αναμένονται προς τα τέλη του Μαρτίου, με τον πυρήνα να μην αλλάζει, όπως και το δίδυμο του Οικονομικών Σταϊκούρα – Σκυλακάκη. Η επίδοση του οικονομικού επιτελείου θεωρείται επιτυχημένη, όπως πχ η ταχεία υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δανεισμού σε επίπεδα μικρότερα του 1% κλπ. Προβληματισμός υπάρχει, όμως, στο μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες και τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επενδύσεις
Στο κομμάτι των επενδύσεων, επίσης, φαίνεται πως ο αρμόδιος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται για τα αλληλοσυμπληρούμενα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας . Άλλο ένα κομμάτι είναι η μεταναστευτική πολιτική, που εξελίσσεται σε αγκάθι για την κυβέρνηση. Ενίσχυση φαίνεται να θέλουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες για τη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως το ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής ανέφερε πως είχε τεθεί ως όριο για την αξιολόγηση των προσώπων που στελεχώνουν τα υπουργεία ο Ιούνιος, τώρα ορισμένοι μιλούν για τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη πλευρά του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για το πως θέλει να προχωρήσει όμως μετά την απόφαση του να μην ανανεώσει την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας πολλοί μιλούν για χειραφέτηση του κ. Μητσοτάκη από το παλαιό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ αλλά και από τα βαρίδια του κομματικού μηχανισμού. Παραδέχονται, όμως, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ότι υπάρχει μία θεμελιώδης προϋπόθεση για να καταφέρει τελικά να αναδιάταξη το πολιτικό τοπίο, να κινήσει την οικονομία και τις επενδύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ να παρουσιάσει χειροπιαστή πρόοδο, η οποία να έχει νόημα στους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.