Γ.Βρούτσης: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές – Αντίθετα έχει αυξήσεις»

Γ.Βρούτσης: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές – Αντίθετα έχει αυξήσεις»

Δεν θα υπάρχει καμία περικοπή στις συντάξεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές. Αντίθετα έχει αυξήσεις».

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «η αναλογιστική μελέτη του κ. Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Δηλαδή η απεργία σήμερα γίνεται για να μη διορθωθεί η αντισυνταγματικότητα. Μιλάμε για παραλογισμό. Ο κόσμος σήμερα ταλαιπωρείται άδικα και εμμονικά, από αντιλήψεις που λένε όχι σε έναν ασφαλιστικό νόμο για να κάνουν άσκηση επαναστατικού χαρακτήρα».

  • Η απεργία

Ερωτηθείς για τη σημερινή απεργία, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως «για τη ΝΔ και την κυβέρνηση ο συνδικαλισμός παραμένει πυλώνας δημοκρατίας. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «η απεργιακή κινητοποίηση και η ατζέντα η οποία άνοιξε ουσιαστικά είναι ο ορισμός της υποκρισίας».

«Δεν έρχεται εναντίον του ασφαλιστικού, αλλά τιμωρεί ουσιαστικά την κοινωνία» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Αν δει κάποιος τα αίτια για τα οποία γίνεται σήμερα η απεργία θα διαπιστώσει τα εξής: το κυρίαρχο αίτημα είναι η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου, τη στιγμή που όταν ήρθε ο εν λόγω νόμος δεν υπήρχαν απεργίες. Σήμερα, ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, ωστόσο γίνονται κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου».

«Αυτοί που απεργούν σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά είναι ωφελημένοι» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, κατέληξε πως οι «απεργίες υποκινούνται από το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Κατεξοχήν είναι οι δύο φορείς που ελέγχουν τα συνδικάτα και παίρνουν αποφάσεις τιμωρώντας τις κοινωνίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.