Κ.Καραμανλής: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα»

Κ.Καραμανλής: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα»

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον προαστιακό, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε πως «Η απεργία έχει ανακοινωθεί για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. Στον προαστιακό, έχουμε κάτι που δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «Χθες στις 19:00 πάρθηκε μία απόφαση ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία, χωρίς να ειδοποιηθεί το επιβατικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελε να πάει να δουλέψει. Πήγαν στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη και βρήκαν κλειδωμένα τα αμαξοστάσια από συγκεκριμένα σωματεία -που ελέγχονται- από συγκεκριμένες παρατάξεις».

Ερωτηθείς αν είναι κομματική η απεργία, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι «μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, έκανε κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο Προαστιακός».

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, μίλησα και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΕ τον κ. Σπηλιόπουλο. Θα καλέσουν σε απολογία και θα ασκηθούν στους εργαζομένους αυτά που πρέπει για τα πειθαρχικά και θα δούμε εάν λάβουμε και άλλα μέτρα αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο άμεσα, εντός της ημέρας. Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις αφρικανικές χώρες», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατάει σε ομηρεία και συναδέλφους τους και τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον προαστιακό. Η κυβέρνηση είναι πάνω από το ζήτημα και δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε αυτές τις συμπεριφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Η εντολή της κυβέρνησης είναι να λάβουμε όλα τα μέτρα που πρέπει. Τους καλούμε να αποχωρήσουν από το αμαξοστάσιο και να ανοίξει. Αν δεν γίνει αυτό, οι συνέπειες θα είναι βαριές. Καλό θα είναι να καταλάβουν μερικοί άνθρωποι ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία εκατομμύρια επιβάτες», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.