Κ.Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά»

Κ.Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά»

Δεν σήκωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το… γάντι των εκλογών που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κίνηση η οποία ερμηνεύτηκε από την κυβέρνηση ως έκφραση ανασφάλειας εκ μέρους του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αποκρούοντας από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τα δημοσιογραφικά σενάρια που τον έφεραν να σκέπτεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έτσι ώστε με την πιθανολογούμενη νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε πολιτική αποστρατεία.

«Μέσα σε επτά μήνες η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν τα προηγούμενα χρόνια. Και κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμα ισχυρότεροι, πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, η εφαρμογή του οποίου θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι για την κυβέρνηση του προέχουν «τα προβλήματα της κοινωνίας και να συνεχιστεί με ορμή ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απόλυτα θετικό τον πρώτο απολογισμό της επτάμηνης διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς: τους Θεσμούς, την Οικονομία, την Κοινωνία και την Καθημερινότητα και έκανε σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με τα αντίστοιχα το πρώτο εξάμηνο του 2015, κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορές στα capital controls, τον «νόμο Παρασκευόπουλου», τις χαμηλές επενδύσεις, κ.α.

Ευκαιρίας δοθείσης, μάλιστα, δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει τα όσα είπε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δική του κομματική εκδήλωση. «Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα», είπε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του κ. Τσίπρα δεν υπήρχε «καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση». Όπως ανέφερε, «ύστερα από επτά μήνες στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μην διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε όμως από το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω, είναι πολύ πίσω. Στόχος του, πλέον, είναι μόνο να επικρατήσει η δική του γραμμή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το σκηνικό λοιπόν -ήταν όντως πολύ εντυπωσιακό- ο πρωταγωνιστής, όμως, απέτυχε», συμπλήρωσε. «Παρουσίασε μία εικόνα της χώρας που μόνο εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από το τι συμβαίνει στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά, κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και ενώ», «συνέχισε υποδύεται τον οικολόγο, κατέληξε να υπερασπίζεται το λιγνίτη και τη ρύπανση. “Όχι άλλο κάρβουνο”, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς. Εμείς προτιμήσαμε να του απαντήσουμε παρουσιάζοντας -απλώς- τι έκανε η δική του κυβέρνηση και τι πέτυχε η δική μας, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.