ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

M. Βαρβιτσιώτης: «Προστατεύονται τα πολιτιστικά αγαθά – Ξεμπλοκάρουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Δ. Βαλκανίων»

M. Βαρβιτσιώτης: «Προστατεύονται τα πολιτιστικά αγαθά – Ξεμπλοκάρουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Δ. Βαλκανίων»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με δήλωσε του μετά την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στης Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ενέκρινε δύο σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Η πρώτη αφορά στο νέο πλαίσιο διεύρυνσης, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων και η δεύτερη, την πρόβλεψη για την προστασία των κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών που περιλαμβάνεται στο διαπραγματευτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητήθηκαν δύο πολύ σημαντικά, για την Ελλάδα, θέματα και έλαβαν την έγκριση του. Το πρώτο, αφορά στη διαδικασία της διεύρυνσης. Μετά την πετυχημένη σύνοδο στην Θεσσαλονίκη, σήμερα αποφασίσαμε ότι συμφωνούμε στο νέο πλαίσιο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεμπλοκάρουν επιτέλους οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με τα Δυτικά Βαλκάνια. Για εμάς το γεγονός ότι, πλέον, στη διαπραγματευτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μπαίνουν πάρα πολύ ψηλά οι σχέσεις καλής γειτονίας, είναι ένα σημείο το οποίο υποστηρίζουμε θερμά» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Το δεύτερο θέμα αφορά το Brexit, επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης και σημείωσε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στο διαπραγματευτικό πακέτο το σημείο που αφορά την προστασία των κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών. «Ο κ. Μπαρνιέ έχει αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο. Πρέπει να κρατήσει ισχυρή την Ευρωπαϊκή Ένωση σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία. Και για μας είναι πολύ σημαντικό, ότι πέρα από τις ονομασίες προέλευσης για τα προϊόντα μας, βάζουμε και τα πολιτιστικά αγαθά» ανέφερε. Καταληκτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει την Ευρώπη ακόμα πιο ισχυρή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.