ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυριάκος Μητσοτάκης προς κατοίκους νησιών: «Να πέσουν οι τόνοι»

Κυριάκος Μητσοτάκης προς κατοίκους νησιών: «Να πέσουν οι τόνοι»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία των νέων δομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση σε όσους αντιδρούν, να ρίξουν τους τόνους, γιατί, όπως είπε, πρόκειται για μια “άγονη αντίδραση”, που δεν οδηγεί πουθενά, ενώ απευθύνθηκε και προς όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα, να μην έρθουν στη χώρα μας.

«Θέλω να κάνω ακόμα μια έκκληση, να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά κι είναι προς όφελος τελικά των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόϊκο Μπορίσοφ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «ήδη από χθες στα νησιά του Β.Α Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις» και συνέχισε: «Αυτές οι νέες δομές βρίσκονται πολύ μακριά από αστικούς ιστούς, είναι απολύτως ελεγχόμενες και εκεί θα εξετάζονται ταχύτατα αιτήσεις ασύλου και από εκεί όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.