ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Χ.Σταϊκούρας: «Έρχεται νέο νομοσχέδιο που θα διορθώνει τα λάθος εκκαθαριστικά φόρου για αναδρομικά»

Χ.Σταϊκούρας: «Έρχεται νέο νομοσχέδιο που θα διορθώνει τα λάθος εκκαθαριστικά φόρου για αναδρομικά»

Νέο νομοσχέδιο που θα διορθώνει τα λάθος εκκαθαριστικά φόρου για αναδρομικά που πήραν οι συνταξιούχοι το 2014, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε «σύντομα θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών οι διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται οι περιπτώσεις, όταν:

– εκ παραδρομής επιβλήθηκαν φόροι ή
– επιβλήθηκαν πρόστιμα για πιστωτικά – μηδενικά εκκαθαριστικά των αναδρομικών 2013 και
– κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια».

Άμεσα όμως, στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μέχρι να έρθουν οι νέες διατάξεις, «οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα πληρώσουν τίποτα μέχρι και το τέλος Μαΐου 2020».

Επί της ουσίας του προβλήματος που ανέκυψε τα Χριστούγεννα του 2019, ο κύριος Σταϊκούρας ανέφερε πως αυτό «δημιουργήθηκε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», θυμίζοντας τα εξής:

– το 2014 τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν αναρτήσει στο Τaxis τα αναδρομικά ποσά συντάξεων που είχαν εισπράξει το 2013 οι συνταξιούχοι, αλλά όχι και το έτος στο οποίο αυτά ανάγονταν.
– ως αποτέλεσμα, η Φορολογική Διοίκηση ήρθε να καταλογίσει τα παραπάνω ποσά με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, χωρίς να έχει προβεί σε ελέγχους επί τόσα έτη διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια χρονιά πραγματικά ανάγονται, ζητώντας, μεταξύ άλλων, στοιχεία από τους φορείς.
– μόλις διαπιστώθηκε από τη Φορολογική Διοίκηση ότι λήγει η πενταετία και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής -και μάλιστα για στοιχεία που ήταν στη διάθεσή της- έστειλε χιλιάδες σημειώματα στους φορολογούμενους με συμπληρωματικούς φόρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος μας είναι», κατέληξε, «να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση κράτους-πολίτη, τηρώντας απαρέγκλιτα θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της χρηστής διοίκησης, της αναλογικότητας από πλευράς του κράτους και βέβαια της φορολογικής συμμόρφωσης από πλευράς των πολιτών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.