ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γ.Γεραπετρίτης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια»

Γ.Γεραπετρίτης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια»

Με δεδομένη την πανδημία από τον κορωνοϊό και την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης στην εκπομπή Ακραία Φαινόμενα, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Έλληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι – όπως είπε ο ίδιος – εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι να εξετάζονται οι περιπτώσεις και να λαμβάνονται τα όποια μέτρα αποφασίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊού από«εισαγόμενα» κρούσματα φοβάται το υγειονομικό σύστημα, αφού φοιτητές και εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να καταφθάνουν με πτήσεις από χώρες με τις οποίες δεν έχει γίνει διακοπή. Ετσι, άγνωστος είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν έρθει από το εξωτερικό από την Αγγλία μέσω άλλων χωρών, από την Γερμανία και τη Γαλλία ή την Ολλανδία.

Χαρακτηριστικό του τι μπορεί να συμβεί την ώρα που στις ελεγχόμενες πτήσεις επαναπατρισμού λαμβάνονται όλα τα μέτρα και όσοι έρχονται οδηγούνται οργανωμένα σε καραντίνα και έλεγχο της υγείας τους, είναι αυτό που έχει συμβεί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης μετά την επιστροφή εκατοντάδων μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες, όταν σταμάτησαν να εργάζονται στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, πλέον εκφράζονται φόβοι αφενός να τηρούνται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανακοπή της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα, από την άλλη όμως να δημιουργούνται συνθήκες παράκαμψής τους και πρόκλησης νέων εστιών χωρίς δυνατότητα άμεσης ιχνηλάτησης επαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.