Αυτά είναι τα καθήκοντα του Ν.Χαρδαλιά ως υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη – Τι του ανέθεσε ο Κ.Μητσοτάκης

Αυτά είναι τα καθήκοντα του Ν.Χαρδαλιά ως υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη – Τι του ανέθεσε ο Κ.Μητσοτάκης

Ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον κ. Χαρδαλιά ανατίθεται η άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων:

α) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτή,
β) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και
γ) του συνόλου των επιχειρησιακών και διοικητικών δομών και λειτουργιών της πολιτικής προστασίας, που συνιστούν τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων. Το σύνολο των αρμοδιοτήτων επί του Πυροσβεστικού Σώματος μπορεί να ασκείται και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στις παραπάνω αρμοδιότητες του κ. Χαρδαλιά περιλαμβάνονται:

α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένης και της νομοθετικής πρωτοβουλίας,
β) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,
γ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,
δ) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς,
ε) η υποβολή ερωτημάτων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η αποδοχή των σχετικών γνωμοδοτήσεων και πρακτικών,
στ) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,
ζ) η στελέχωση του ιδιαίτερου γραφείου του υφυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νομοθετική πρωτοβουλία της περίπτωσης α), καθώς και οι αρμοδιότητες των περιπτώσεων ε) και στ) μπορούν να ασκούνται και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.